Плевнелиев скандално: Радев е отказал среща с американския министър на отбраната!

Управляващите не са честни към българския народ от гледна точка на доставката на оръжие, защото според мен индиректно тя се случва

Индиректно доставяме оръжие за Украйна. Това заяви в предаването „Денят на живо“ по NovaNews Росен Плевнелиев, президент на Република България в периода 2012-2017 г.

„Управляващите не са честни към българския народ от гледна точка на доставката на оръжие, защото според мен индиректно тя се случва. Поне да го кажат в прав текст, бих се радвал да бъдат почтени. Доставяме оръжие на Украйна и това е правилното действие. Излезте, кажете го. Според мен се случва индиректно чрез финансирането през ЕС и вероятно през „Кинтекс“, добави той.

"Имам притеснение защо американският министър на отбраната не се срещна с Радев. Тази среща е отказана от президента. Въпросът е защо", попита Плевнелиев.

Според него управляващата коалиция е най-лошо скроената някога.

„Невъзможна коалиция, поставена на изключително нестабилната основа на омразата към ГЕРБ и Бойко Борисов. От самото начало тази коалиция беше много погрешно скроена. Тази четворна коалиция не може да стъпи и на малкия пръст на Тройната коалиция, която имаше добра комуникация с медиите и хората“, коментира Плевнелиев.

По думите му предсрочни избори със сигурност ще има, като по-скоро популистките, според него, партии - „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“, ще развалят коалицията.

„Системните партии – БСП и „Демократична България“, ще се опитат да го добутат до местните избори догодина. Когато популистките партии – ПП и ИТН усетят, че това се случва, имат интерес да бутнат коалицията преди това. Те печелят единствено когато има извънредни избори и те не са 2 в 1“, посочи той.

Неговото мнение е, че качването на премиера Кирил Петков на ТИР е пример за популизъм.