От септември в структурите, които контролират изразходването на европарите ще има и чужди експерти. Това каза вицепремиерът Меглена Плугчиева в предаването “Неделя 150” на БНР.

Посещението на  генералния директор на Европейската служба за борба с измамите Франц-Херман Брюнер беше не само изключително важно, но и крачка в отношенията между правителството ни и ОЛАФ,  заяви тя.
След посещението на генералния директор на ОЛАФ се договорихме с ДАНС да започне много интензивна съвместна работа между европейската служба и българското ФБР. Главният прокурор
Борис Велчев предложи да се ползва следствието при съвместната работа с ОЛАФ, допълни Плугчиева. Според нея българските институции трябва да се  освободят от навика  да обещават и после да не изпълняват.
Следващата мисия на ОЛАФ у нас започва още утре сутринта
, информиря тя. Мисията отново ще е свързана със САПАРД. Предстоящите мисии на Европейска служба за борба с измамите ще бъдат и в другите програми, както предприсъединителни, така и оперативните, отбеляза Плугчиева.

Вицепремиерът съобщи, че ще има среща с Брюнер в края на ноември или началото на декември. Брюнер е препоръчал на институциите в страната ни да работят много по-добре заедно и комуникацията между тях и ОЛАФ да не преминава винаги през медиите, подчерта тя./БЛИЦ