Майсторите на политическия инженеринг лансират второ правителство в мандата на 47-ото Народно събрание с министър-председател Евгени Ангелов, съобщава "Марица".

Бивш зам.-министър от кабинета "Борисов 2" е фаворит за нов премиер, ако правителството на Кирил Петков не оцелее. България е пред поредна политическа криза, след като Слави Трифонов извади "Има такъв народ" от управляващата коалиция. От "Продължаваме промяната" настояват, че ще продължат мандата с правителство на малцинството, но прогнозите са, че животът му няма да е дълъг.  

 

Майсторите на политическия инженеринг вече редят пасиансите, като основните варианти са два - нов кабинет в мандата на 47-ото Народно събрание или нови избори наесен.
 
Според източници идеята е да се направи опит за съставяне на експертно правителство около Евгени Ангелов - зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма в кабинета "Борисов 2". Той е роден през 1975 г. в София, завършил е MBA към Harvard Business School. Работил е с много от технократите в ГЕРБ и бившия Реформаторски блок, което го прави консенсусна фигура.

Вече има фаворит и за нов служебен премиер, ако се стигне до разпускане на 47-ото НС. Според източници на изданието това е пловдивчанинът Иван Демерджиев, министър на правосъдието в предишния служебен кабинет, назначен от президента Румен Радев.