ГЕРБ обещава да преразгледа данъчната политика и да остави повече пари у хората, а БСП - да им запази работните места, като доплаща вместо работодателите, ако се наложи преминаване на 4-часов работен ден. Това се очерта от подходите, които замислят два от основните претенденти за властта според започналия между тях икономически дебат.
След като лидерите Бойко Борисов и Сергей Станишев не можаха да се засрещнат през уикенда, по темата подготвително започнаха да подгряват ръководителят на предизборния щаб на герберите Лъчезар Иванов и говорителката на "Позитано" 20 Корнелия Нинова. В студиото на Нова тв те положиха основите на бъдещите предизборни дуели, без да навлизат в подробности. Това доведе до обобщения от вида "В програмата ви няма нито ред за социална програма" (Нинова), "Парите трябва да останат у хората, а не да отиват за инфраструктурни проекти, където ги крадат определени фирми" (Иванов), "Нямате една дума как ще управлявате еврофондовете" (Нинова), "Защо ви отстраниха като заместник-министър?" (Иванов), "Млъкнете, за да ви отговоря" (Нинова).
Представителят на ГЕРБ припомни думите на червения функционер Румен Овчаров, който преди две години каза, че държавата се източва от фирми на БСП. Говорителката на социалистите атакува с днешни констатации: "В Бургас вдигнаха 4 пъти местните данъци за сгради и смет, а ще ми говорят за цяла България".
На репликата на Иванов "Дойдохте и седнахте на готова софра, а сега ще ни натикате в Анадола", отговорът на Нинова беше: "6% ръст е най-доброто в Европа". /БЛИЦ