Структурните промени в работата на прокуратурата са обсъдили на днешната си среща главният прокурор Борис Велчев и генералният директор на Европейската служба за борба с финансовите измами (ОЛАФ) Франц-Херман Брюнер.
Брюнер информира, че на срещата са обсъдени конкретните стъпки за подобряване на работата на разследващите органи. "Обсъдихме както структурните промени в работата на прокуратурата, така и необходимостта да се централизират делата по ОЛАФ, за да не се гледат едно по едно, а като част от организираната престъпна дейност", допълни главният прокурор Борис Велчев.
Обсъждана е и възможността за подобряване на обмена на информация. "Очевидно е, че ако сме имали трудности в комуникацията с ОЛАФ, то те са се дължали на нас. Ние трябва да комуникираме с ОЛАФ по нейните стандарти. Мисля, че в последните месеци намерихме формата и ще се стремим да я усъвършенстваме", каза главният прокурор. Част от промените могат да бъдат по-често информиране на европейската служба по различните случаи и по-често оказване н помощ от нейна страна.
Велчев потвърди, че по време на срещата са били споменати конкретни случаи с хора, злоупотребили с европари, за които се твърди, че над тях има политически чадър. /БЛИЦ