На 6 септември в цялата страна започва подписката на СДС, ДСБ и ГЕРБ срещу управлението. Тя стартира с 500 000 заповеди за уволнение на правителството.

От трите партии очакват хиляди българи в страната и чужбина да уволнят кабинета на БСП, НДСВ и ДПС заради корупция, некомпетентност и провала на еврочленството на България.

Не искаме хаос, но и не искаме управлението да продължи по този циничен начин, заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след като трите партии уточниха текста на подписката. Той обясни, че основният символ на кампанията ще е писалката, с която всеки български гражданин ще може да подпише от свое име заповед за уволнение на правителството. Така десните партии от ЕНП искат да покажат, че ще протестират не със сопи и неконтролируеми граждански прояви, а интелигентно, аргументира решението Цветанов. Надсловът на кампанията е „Аз съм европеец”.

Подписи ще се събират на публични места във всяко населено място, в интернет и в клубовете на трите десни формации. От ГЕРБ, ДСБ и СДС имат готовност да отпечатат още колкото са необходими формуляри.

Събирането на подписите трябва да приключи на 20 септември, а на 21 септември десните партии ще имат разговор със синдикатите и неправителствения сектор. Надявам се, че  правителството ще се отрезви от кампанията, заяви още председателят на ГЕРБ. Той  добави, че е открита и банкова сметка, в която всяка от партиите ще внася минимална сума за финансиране на кампанията. /БЛИЦ