400 хиляди евро, открити в касата на Ахмед Емин в кабинета му, са се превърнали в 40 хиляди евро. Информацията е потвърдена от три независими източника, пише в. “Поглед”.
Според твърдения в медиите, които се позовават на полицията, парите, открити във въпросната каса, са около 100 000 лева. Това сочел протоколът, съставен от разследващите. Става въпрос за същия протокол, който съдът отказа да приеме. “Протоколът е кръстен, протокол за оглед, а той е за претърсване и изземване. Това е причината за отказа”, каза говорителят на Софийския районен съд Мила Георгиева.

Това е официалната версия за отхвърлянето на документа за веществените доказателства, коментираха депутати от вътрешната комисия. Според тях истинската причина за отказа на съда са нанесени в протокола поправки – т.е. корекция на стойността на банкнотите в пачките, които са били и с банков бандерол. Става въпрос за 400 хиляди евро в банкноти по 200 евро.

В суматохата разследващите били “сбъркали” и вместо по 20 евро написали по 200. Нищо че визията на 200 и 20 евро е коренно различна. Друг е въпросът дали наистина са се объркали. И дали бандеролът, с който са били опасани парите, е от българска или турска банка.

Проверка установи, че Емин няма никакви имоти, от които да получава наем. Той си е купил апартамент в “Стрелбище” през 2003 г. срещу ипотечен заем. На негово име не се води нищо друго в Агенцията по вписванията. Три години по-късно ипотеката на жилището е прехвърлена на друг, а Емин се премества в кв. “Иван Вазов”. Апартаментът обаче не се води на негово име. Припомняме, че лидерът на ДПС Ахмед Доган твърдеше, че Емин е получавал заплата от 700-800 лева. /БЛИЦ