Политолог: Възможно е да има промени в правителството

Предсрочни парламентарни избори са много малко вероятни и на практика са изключени като вариант, прогнозира политологът от "Тренд" Димитър Ганев. Коментарът му е във връзка с кризата с коронавируса и последните скандали около кабинета.

Той не вижда потенциал за общ фронт срещу ГЕРБ. Не изключва обаче, че да има някакви коалиции, за да може влязат в парламента.

"Въпреки всички тези скандали няма някаква структурна промяна в последните три години. Всички изследвания показват това. Въпросът тук е "Защо"? Ако ме питате мен няма алтернатива, която да предложи нещо, което да изглежда различно от това, което е в момента", коментира политологът пред БНР.

"Електорални нагласи се разместват най-вече тогава, когато се опре до джоба на българина - цени на ток, вода, парно и т.н. Това може да взриви социалния мир и да лиши от обществена подкрепа управляващите", обясни още Ганев.

Той посочи, че е възможно да има промени в правителството, визирайки обявената проверка за конфликт на интереси в образователното министерство и Комисията за защита на потребителите. Според Ганев министър Красимир Вълчев може да падне жертва, което, по думите, няма да е правилно.

Димитър Ганев все пак посочи, че една оставка няма да свърши "чак такава работа". Той напомни за оставката на Симеон Дянков през 2013 г. Говори и за това, че предстои икономическа криза след здравната покрай коронавирус. Политологът изтъкна, че има сериозен финансов ресурс за покриване на последницте от коронавируса.