Политолози посочиха какво правителство ще ни управлява в 48-то НС

Според експертите това най-вероятно ще бъде кабинет на малцинството

Още малко консултации и току виж мандатът на президента Радев приключил. Миналата година приключиха за два дни буквално. Очевидно с бавенето партиите няма да се разберат. Ако партиите не могат да направят правителство, да се каже по-бързо и да ходим на избори. Или има задкулисна договорка на някои партии и се търси комуникационен елемент да се предаде това на масовата публика.

Това заяви комуникационният експерт Любомир Аламанов за "Твоят ден".

"Хора, които са против участието ни в ЕС, спорят как да бъдат разпределени средства от съюза. Това показва двойнствеността и неискреността в думите им. Всеки има право да даде пресконференция, а другите да я изслушат, а не да се държат като гамени", посочи той. 

Според политолога Росен Стоянов има странно приповдигнато поведение в лявото пространство. "Губи се опора на изток и се търси друга тема, която да мотивира участието им в публичното пространство.

В Плана за възстановяване кога какво трябва да бъде затворено е ясно много време. Имаме нарочност. Европа осъзна, че има краен форсмажор, където плановете се променят - затова приеха, че атомната енергия е зелена и се направиха компромиси", коментира той. И допълни, че все по-вероятно става правителство на малцинството.

Политологът Цветанка Андреева смята, че поведението на "Възраждане" и БСП не резонира на сериозността на ситуацията след падналите ракети в Полша. Затварянето на "Мариците" ще рефлектира на този, който е сложил подписа срещу плана. Зеленият преход има социална цена", уточни тя. 

По думите ѝ консултациите при президента не изпълняват дори конституционния си смисъл. "Това е единствено печелене на време, за да могат партиите да се разберат в парламента. Либералният подход е много по-работещ в сегашния парламент", подчерта Андреева.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук