Служители на 5 РУ на СДМВР в момента правят оглед в офиса на партия “Атака” заради заплашителните писма, получени от Волен Сидеров, Павел Шопов и Антон Сираков, съобщиха от МВР.
Във връзка с получено съобщение от офиса на партия “Атака” за изпратени на техния адрес ул. “Врабча” 1 в столицата писма със заплашителни текстове срещу трима членове на партията са предприети действия от страна на 5 РУ на МВР. На място в момента се извършва оглед. Писмата ще бъдат иззети. Ще бъде образувана преписка, след което материалите незабавно ще бъдат докладвани на районния прокурор Александър Налбантов.
Практиката в подобни случаи е да се образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Служителите на МВР очакват указанията на прокуратурата, за да започне работа по издирване на авторите на писмата.
Тъй като двама от заплашените – Волен Сидеров и Павел Шопов са народни представители, могат по закон да се обърнат към НСО, която ще прецени степента на риска и нуждата им от охрана. За Антон Сираков тази преценка ще направи прокуратурата и ако бъде разпоредено, МВР ще осигури охраната му, допълват от МВР. /БЛИЦ