Всичко съм декларирал и всичко кореспондира с декларациите ми в НАП. Пред КПКОНПИ всичко е подадено коректно, с изключение на доходите ми от заплатата от министерството от предходната година. Това е несъответствие, което съм отстранил в срок. Подал съм заявление и КПКОНПИ ще публикуват данните. Всичко съм декларирал към НАП и КПКОНПИ, нищо не е укрито. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в предаването "Беновска пита" по Канал 3.

"Има техническа грешка от моя страна на декларацията към КПКОНПИ, която съм попълнил. Няма фактическо съжителство със съпругата ми, а реален брак", каза още министърът.

"Моят син е работил в американската компания „Делойт“ през 2012 година, на най-ниска позиция. Американските компании от близо следят конфликтите на интереси. Той няма нищо общо с кредитирането от програма за къщи за гости и консултантските фирми", разкри Порожанов.

"Арогантно е пръскането с пестицидите, заради които пчелите умират. Правим всичко възможно да ги спрем и да дадем правилната информация", допълни министърът.