ПП драпат за избори заради Слави! Готвят му курт капан

От партията смятат, че “Има такъв народ” със сигурност ще изпадне от следващия парламент

"Продължаваме промяната" (ПП) искат избори, за да отмъстят на Слави Трифонов, че е свалил правителството на Кирил Петков с изтеглянето на своите министри. Това коментират депутати от управляващата коалиция, цитирани от "Труд".

Според народни представители от "Демократична България" (ДБ), хората на Кирил Петков са били изпързаляни и повярвали на социологическите проучвания на агенциите "Алфа рисърч" и "Маркет линкс", които показват качване на рейтинга на партията на харвардците с обяснението за митингите в подкрепа на Никола Минчев, след като бе свален от председател на парламента и после - след гласувания вот на недоверие на правителството.

"Според тези проучвания ПП е само на процент и нещо зад ГЕРБ, докато ИТН е под четирите процента", обясни депутат от ДБ. Така че заради това "Промяната" иска избори веднага, за да може душманите от "Има такъв народ" (ИТН) да не влязат в следващия парламент.

Заради нетърпението си да отмъстят на хората на Слави Трифонов и по-скоро да се отиде на нови избори, ПП дори не са искали да направят правителство с мандата на Асен Василев, твърдят депутати. Според тях "Промяната" нямало да подкрепи и кабинет с трети мандат, независимо коя партия ще го получи от президента другата седмица, щом ИТН ще участват в него.