ПП и БСП седнаха на масата за преговори, Нинова съобщи за голям успех ВИДЕО

За нас беше много важно в предишния кабинет социалният стълб в политиката мисля, че достойно заедно го защитихме, каза лидерът на БСП

Представители на ПП и на БСП се срещнаха в сградата на парламента, за да дадат начало на разговорите между двете формации.

В срещата от страна на ПП, която в петък взе мандат за съставяне на правителство, участват Кирил Петков, Асен Василев и Андрей Гюров и Никола Минчев. От страна на БСП – Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Румен Гечев, Филип Попов и Атанас Зафиров.

„Много се радвам да започнем консултациите. Пред нас има много тежка и отговорна задача в рамките на всички тези кризи да съберем мнозинство за едно правителство. Искрено се надявам да намерим допирни точки за стройна програма от сега до края на годината”, каза в началото на срещата номинираният от ПП за премиер Асен Василев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова от своя страна благодари за поканата. „Можем да започнем разговора с една добра новина. Много се радвам, че в този формат днес можем да кажем, че няколко от големите търговски вериги обявиха намаление на хляба с 20%. Имаше много скептици по тази мярка, че хората няма да я почувстват. Днес опровергахме това.

За нас беше много важно в предишния кабинет социалният стълб в политиката мисля, че достойно заедно го защитихме.

"Нашето мнение съвпада с вашите приоритети - борба с корупцията, промяна в КОНПИ, но бихме искали да допълним програмата на правителството с няколко теми. Това са социалната политика, здравеопазване, образование, икономика. Да се надяваме, че преговорите ще са резултатни", каза Нинова.

Нека да започнем преговорите. Ние сме на разположение”, добави тя.

В 15 часа предстои среща с ДБ. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ