ПП изплюха камъчето за Никола Минчев, все пак имало под вола теле

Според Ивайло Шотев така от партията искали да проверят дали ГЕРБ ще си поправят грешката

"В бюджета за следващата година основното, което ще предложим, е да има изпреварващо увеличение на пенсиите, за да може инфлацията да бъде компенсирана. ... Смятаме да удължим майчинството, компенсациите, които са за майчинство. В здравния сектор трябва да се гарантират заплатите на медицински сестри и лекари. ".

Това заяви пред БНР Ивайло Шотев, член на Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната".

"Наясно сме, че България е в криза. Кризите са от разнороден характер, но най-важната е икономическата ситуация, инфлацията, която задушава бизнеса, е факт", заяви той.

"ПП решихме да издигнем кандидатурата на Никола Минчев за председател на 48-ото Народно събрание. ... Даваме възможност на ГЕРБ да си поправят грешката със свалянето на Минчев от този пост в 47-ия парламент", коментира Шотев. 

Според него изборът на председател на парламента е тест за мнозинството в Народното събрание.

"Ние от ПП изпълняваме това, което сме обещали, казахме на избирателите си, че в коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да влизаме. ... Работа на ГЕРБ е да състави кабинет с първия мандат". 

Ивайло Шотев посочи, че председател на парламентарната група на ПП ще бъде Андрей Гюров, с което дават сигнал, че "лидерите на партията Асен Василев и Кирил Петков са готови да дадат крачка назад, в името на това да има работещ парламент".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук