Правителството да обяви незабавен мораториум върху концесията на летище „София“, настоя председателят на „Коалиция за България“

Правителството да обяви незабавен мораториум върху концесията на летище „София“. За това настоя във Варна председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков. Пред препълнена зала на среща с жители на морската ни столица, той заяви, че подобни действия са престъпление срещу националната ни сигурност и към мястото и ролята на България като въздухоплавателен център. Той припомни, че по този начин през времето на мандата на Иван Костов бе съсипан националният превозвач с продажбата на БГА „Балкан“.

Председателят на „Коалиция за България“ настоя и за незабавен мораториум върху националната Стратегия за защита на детето. Причината е, че тя предполага посегателство върху лични данни, събиране на масиви от неправителствени организации със спорно финансиране и произход и третира децата встрани от българските традиции, православието и славянството.

Незабавен мораториум трябва да бъде наложен и върху сделката за самолетите F-16, посочи Петков. „Ние имаме 30 изтребители, които могат да бъдат вдигнати на момента, защо трябва да дадем 2 милиарда”, заяви Петков и добави, че тези 2 милиарда лева могат да бъдат инвестирани в производство в страната или в общините, които обезлюдяват.