Министрите от кабинета на Бойко Борисов предадоха властта на служебния кабинет, назначен с указ от президента Румен Радев. Това се случи на церемония в Министерския съвет, на която не бяха допуснати журналисти. 


Бойко Борисов, Снимка: БТА



Министрите говориха пред медиите на излизане от сградата. 

„Разбира се, че ще се справим със задачите, не ви ли вдъхваме доверие? Надявам се, че Терзийски ще ми помогне с кадровите промени. Ревизия на властта, доколкото знам, започнаха да правят в Изпълнителната комисия. Това не е сред нашите задачи. Щом е казал президентът, ще има осветляване, доколкото времето ни позволи”, заяви на излизане служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Прозрачност и отговорно поведение. Ще направим всичко най-добро от себе си. Всеки ден ни е важен”, подчерта служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров отказа коментар. Такъв направи неговият предшественик.

„С облекчение и голяма радост от постигнатите резултати предавам властта ”, заяви бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

„Що се отнася до правосъдието, това министерство се свързва с честност. Това е висока претенция, която се надявам да бъде оправдана”, заяви служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов.

„Отивам на място, където възнамерявам да свърша много. Това, което не беше свършено за 10 години, възнамерявам да свърша за 2 месеца. Първо ще се срещна с представители на партиите. Искам да знам какви са техните културни програми. Наистина е амбициозно това, което правим, но се надявам да дадем хубави програми на бъдещите министерства. Работим отдавна по отношение на Плана за възстановяване и се надяваме да получим една голяма сума”, каза служебният министър на културата Велислав Минеков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!