Правосъдната министърка иска оставката на Гешев по материали на Гугъл

 Явно това правителство е възприело стила да събира изрезки и публикации от глобалната мрежа, за да прави сеир

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова внесе за разглеждане от пленума на Висшия съдебен съвет предложение за освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев.

Искането й за оставката на обвинител номер едно обаче доста прилича на материали, събирани с помощта на Гугъл. Явно това правителство е възприело стила да събира изрезки и публикации от глобалната мрежа, за да прави сеир.

Ето какво казват по този повод от пресцентъра на прокуратурата: 

Свидетели сме на поредното неоснователно искане, насочено персонално срещу главния прокурор, чието разглеждане е от компетентността на Пленума на Висшия съдебен съвет.

Фактът, че и това искане се базира на неверни твърдения, медийни внушения и фабрикувани сигнали, събирани продължително време в Министерство на правосъдието, сочи само и единствено за неправомерен политически натиск върху прокуратурата, преследващ нелегитимни цели.

От разпространеното прессъобщение на Министерство на правосъдието e видно, че в политическото му ръководство е налице дълбоко непознаване на Конституцията на Република България и Закона за съдебната власт, респективно регламентираните в тях правомощия на главния прокурор.

Прокуратурата е убедена, че в хода на публичното обсъждане ще стане напълно ясна и пълната правна несъстоятелност на внесеното от политика г-жа Йорданова искане във ВСС.