Лицемерието в този парламент е издигнато на уникално ниво. Излизат костюмирани хора на трибуната и лъжат. Това заяви лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов от парламентарната трибуна. 

Той реши да даде и пример за думите си, като първи под обстрела му попаднаха от БСП.

"Давам пример със социалистите и Законът за личната помощ. Казаха се отвратителни лъжи", категорично отсече Йорданов, но не бе свършил с нападките.

"Лъжат и от ПП - и двамата лидери, които се бият в гърдите - Петков и Василев. Скъсват се да се обаждат на хора от нашата парламентарна група, дори на роднините им звънят. Предлагат постове и смятат това за нормално. Това е висша форма на гнусотия и лицемерие. После кой на кого бил орган", каза той.

"Добре тогава, а г-н Свиленски тогава кой точно орган е от тялото на Нинова", запита той, като така разбуни залата. 

Социалистът в този момент бе уловен от камери, че говори по телефона, но разбирайки, че става въпрос за него, побърза да затвори и се отправи директно към заелия вече мястото си Йорданов. 

"Искаш да разбереш кой орган съм? Ела да разбереш отвън", призова го Георги Свиленски. 

Около двамата започна да се събира тълпа от народни представители и това принуди временно изпълняващият длъжността председател на парламента - Мирослав Иванов, да даде 20 минути почивка. 

"Нека страстите се поохладят", заяви той и така наистина успя да тушира част от напрежението в залата. 

След почивката Тошко Йорданов беше наказан с порицание според чл. 156 от правилника. 

Филип Попов от БСП излезе на парламентарната трибуна и призова Йорданов да бъде наказан с изгонване от парламентарната зала. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!