Правомощията на депутата Владимир Кузов може да бъдат прекратени предсрочно с решение на ръководството на Народното събрание.
Предложението се изготвя и ще бъде внесено служебно от ръководството на Народното събрание, съобщи председателят на парламентарната група на БСП Ангел Найденов. Не е необходимо да има по обичайния ред проектопредложение за прекратяване на пълномощията. В случая дори не се налага да има и дискусия. Когато има влязла в сила присъда, императивната разпоредба е освобождаване като народен представител, каза още Найденов. В четвъртък точката ще влезе в дневния ред на парламента и в петък ще бъде гласувана.

Припомняме, че на 18 февруари Върховният касационен съд промени ефективното наказание от 3 г. затвор на Кузов в условна присъда. Независимият депутат получи условна присъда от 3 години за педофилия . През май 2007 г. СГС призна Кузов за виновен за това, че е правил орален и анален секс е на гара Подуяне с малолетния Николай Кирилов. Това е станало в периода от 15 юни до 15 септември 2001 г., когато момчето е било едва на 13 г.

На едно от съдебните заседания Владимир Кузов заяви, че момчето, което е основен свидетел срещу него, не би могло по физиологични причини да бъде активна страна при секс, тъй като младежите под 14-годишна възраст не могат да получат ерекция, а той бил на 13 години. Той цитира медицинска литература, според която половата зрялост настъпва на 14 години./БЛИЦ