Премиерът Борисов отправи важен въпрос към президента Румен Радев по време на своя инспекция в град Сливница, заедно с икономическия министър Лъчезар Борисов. 

"Европейският съюз разгледа и задържането на опозиционния лидер Навални в Русия, на този фон е внушителна тишината на президента Радев", поде той.

"Европейските депутати, сред които е и началникът на кабинета му, не влязоха да се регистрират, докато се гласуваше резолюцията на европейския кабинет за освобождаването на Навални. Не става въпрос за намеса в чужди работи, а да настояваме за справедлив процес", подчерта премиерът.
 
"Предлагам да чуем какво президентът Радев мисли, защото и Европейският съвет и Европейският парламент и Европейската комисия настояваме за незабавното му освобождаване", категоричен бе Борисов.

"БСП ги знаем какви са и какви са им корените, но държавният глава е най-представителната институция и неговият глас е изключително важен", смята Борисов.

По време на инспекцията му изведнъж жена започна да зове за оставка и да крещи думите "Мафия". Това обаче не трогна Борисов, а даже обратното. Той забеляза жената и пред камерата обясни, че е нормално да има различни мнения по всеки въпрос. 





ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!