Новият главен прокурор действа с главния секретар. Даже министърът не знае какъв е стила на работа и аз гледам министъра ми с белезници в ареста месеци наред. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на извънреден брифинг в Министерски съвет. 

"БОПА ги наредиха по земята. Поисках оставките на всички тези хора и ръководители. Иво Спиридонов е работил 20 години с мен. Пое отговорност за това, което се случи и имаше оставки. Какъв преврат? Никой не е отишъл да пита президента. Видно е, че има нарушение. Като са виновни, да си понесат вината", коментира премиерът.

Борисов: МВР докладва за атентат със снайпер срещу Делян Пеевски

"Днес е важен ден. Цял ден ще се работи. Тая ярост вече идва заради това, което ако успеем, ще се случи. Няма да могат да се фалират банки. Няма да могат да се теглят пари в кеш без да светнат в Европа. Ще паднат лихвите по кредитите, ще се вдигне кредитния рейтинг.

Ще сме сред най-успелите, в сърцето на ЕС. Чакаме новините в 20:00 часа днес. Питам дали има дясно мислещ човек, който да не знае какво значи да влезеш в европейския банков съюз, редом до успелите европейски държави
", заяви още Борисов. 

"Мая, Румен, Корнелия, Божков, който съжаляваше, че не е до хората, те са ясни. Защо дясно мислещите хора не изчакаха да минат днес и утре? Христо Иванов вместо с пояс и хавлия, отиде със знамето на плаж. Когато има сценарий, има и сценаристи, а причината е тази, за която говоря", допълни той. 

"Най-много ни подкрепиха за F-16. Друго няма. Нито съм ходил на зимните, нито на летните сараи, както ги наричат. Но много от протестиращите лидери са били там. Аз, когато нещо правя с ДПС, излизам и казвам.

Когато се подгонят или разследват такива олигарси, много е трудно едно правителство да го поеме. Това са огромни ресурси. Когато беше служебното правителство, със 100 милиона и кусур по-малко събрахме пари от цигарите за бюджета.

В момента е рекордно най-ниско нивото на контрабанда в страната. Разровете се в 10-20 години назад в публикациите на вашите медии. Вижте каква контрабанда на цигари е имало, изчезваха от складове", каза Борисов. 


Борисов се върна отново към темата за вчерашните протести.

"Вижте сега какви са нивата на контрабандата. Как да не ги е яд? Просто отиват да проверят и да си работят по операцията "държавен преврат". Излизат с юмруци. Цял живот се пазя да не ме върнат към юмруците. Хубав бой няма. Като си свиеш юмрука, трябва да знаеш, че ще те посрещнат с това. И това се случва в условията на най-тежката пандемия, която се развива", обясни премиерът.

Борисов разкри извънредно сценария за метеж срещу държавата! Ето ролята на Христо Иванов и Радев ВИДЕО

"Всички ще съжаляваме. Най-загрижено ви казвам как изглеждаме отстрани. Привлекателни ли сме за инвеститори? Гледайки това вчера, това е алтернативата на ГЕРБ. Видяхте, че и по министерства се бяха подредили. Христо Иванов избяга и бродира. Докато работим, те бродират, пишат си го и го изкарват по сайтовете", каза премиерът. 

Премиерът коментира и ситуацията със затягането на мерките и даде интересно предложение. 

"Щаба ме чака горе да се карам с тях. Считате, че има риск и затваряме. Каква е разликата между една дискотека и това, което стана вчера, диктувано от Радев. Никой не си мисли, че това не е режисирано от него. Политически лидери със своите хора бяха там. Те вчера показаха, че абсолютно не ги интересуват мерките и закона. Тези, които говорят за закон, изобщо не го спазиха. Защо да си организираме съпротива и да нанасяме щети на хора от тоя бранш", пита Борисов.

"В Германия излезнаха и казаха: "Слушайте правителството". В нашия Щаб има само медицински лица, за да им вярваме. Сега им се накарах на Мутафчийски, Кунчев и Кантарджиев. Казах им да направят публичен дебат с тези, които смятат, че няма коронавирус.

40% от населението счита, че коронавирусът е безобиден. Да направят днес публичен дебат и още днес пускам дискотеките и баровете. Радев допринесе за разрастването на пандемията.

Излизат медиците и си казват мнението. Искам да гледам и да взема решение. Щом само нашите лекари разбират от медицина, нека да ги чуем и да ги разберем. Едни могат да спазват, а други не. Защо се притеснявате от броя на заразените. След вчерашния митинг ще се повишат повече
", каза Борисов.

Премиерът посочи, че все още не е ясно коя страна колко пари ще вземе от ЕС.