Що се касае коронавируса резултатите са изключително лоши. Най-големият институт в Германия категорично казва - по никакъв начин пандемията не е отминала, това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

Ето какво коментира още той по отношение на коронавируса и пандемията:

Днес на срещата на канцлера Меркел с премиерите на провинциите им е отпуснала права на тяхна отговорност, но при стриктно спазване на дистанция, дезинфекция и при нарастване на над 100 човека на ден отново затваряме както беше досега, категорично и ясно.

Всичко зависи от нас, нашата дисциплина, да се пазим един друг, да спазваме дистанция, особено в градския транспорт, където по един или друг начин се събират хора. Това, което в другите държави наричат разхлабване, вие си бяхте разхлабени от първия ден. 

Нито една мярка няма някъде, където да е по-добра или по-навременна от нас, за което благодаря на колегите от щаба, от правителството и на всички, които спазват да сме дисциплинирани. 

Повтарям - ако някоя телевизия пуска този разговор наш, си е на нейна отговорност и по никакъв начин не задължавам, не моля, нека си дават филмите или каквото си имат по програма. 

Няма да се отварят детските градини, това е много опасно, това е мярка, за която щабът беше категорично против. 

Мислим за хората със заболявания как тяхното движение да се ограничи, за да не са в риск. 

Ако случаите на ден у нас скочат на над 100 на ден, връщаме назад. Ядосах им се на тези, които станаха и си заминаха за Париж. Какво трябва да направим? Да ги вземем отново от заразеното място, както стана в Холандия?

Ден за ден наблюдаваме ситуацията, нищо не е отминало и нищо не сме обещали. Ако започнат да нарастват заразените, ще направим същото. Какво направиха в Гърция? Затвориха абсолютно всичко – чакаш да ти разрешат от полицията да излезеш. Умолявам ви да бъдем дисциплинирани, за да водим нормален живот, заяви премиерът.

Извънредни данни от Външно министерство за блокираните 70 българи в Париж

Умолявам, за да можем да водим нормален живот - да бъдем дисциплинирани. 

Ако институтът Кох от днес, който предупреждава, че пандемията по никакъв начин не е минала, насажда страх, аз просто преповтарям това, което имаме като данни.

Ако не го правим, ще кажете, че крием, затъмнение, аз ви знам репертоара на всичките. Утре ще видите как сме произвели хлорофина, в хиляди опаковки, за да може от първия момент да лекуваме. Гергьовден е много специален празник за българите, дайте да им спестим емоциите. 


 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!