Премиерът удари по масата, наложи тежка забрана заради коронавируса

Не искам да чувам "Свършиха ни" или "Нямаме", каза Борисов

От този момент нататък забранявам на всички да си ходите от министерството, само се преобличате. Искам да сте ми на разположение 24 часа в денонощието. Това заяви от Министерски съвет премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг заради коронавируса в България.

"Министър Ананиев, след като подпишеш тук каквото трябва, заминаваш за Габрово и Плевен и лично проверяваш маски и облекла. Ако трябва допълнително доктори, които се занимават с инфекции - инфекционисти, както вие казвате, да се дадат допълнително", нареди министър-председателят. 

"Гранична полиция има хеликоптери. Каквото ви е нужно, ще го имате - за най-бързото ви движение", добави той. 

"Не искам да чувам "Свършиха ни" или "Нямаме"", каза Борисов.

"На МВР е разпоредено както им се подадат контактните лица със заразените, да отиват директно на място и да ги търсят", каза премиерът.

В същото време Министерски съвет забрани износа на маски, защитни обекла заради коронавируса.

"МВР и ДАНС да използват своите сили за спекула и възникване на спекула. Да не отиват да изкупуват и след това да препродават", призова премиерът Борисов по време на правителственото заседание.

Кабинетът реши още Министерство на здравеопазването да обезпечи, тъй като има осигурено финансиране всички необходими маски, облекла защитни, и съответно там, където няма да преоборудва, да оборудва с нови легла или каквото е необходимо.

Правителството отмени още всички културни събития на закрито, включително театри, кина и всички свързани с това културни прояви.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!