Президентът Румен Радев заминава на официално двудневно посещение в Словения по покана на словенския президент Борут Пахор. Радев ще бъде придружаван от първата дама Десислава Радева. Те ще бъдат посрещнати с официална церемония от Борут Пахор и съпругата му Таня Печар. 

В президентския дворец двамата държавници ще има среща "на четири очи", ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Словения, след което ще дадат съвместна пресконференция. 

Сред акцентите в разговорите на българския президент в Любляна ще бъдат актуални въпроси от регионалния, европейския и международен дневен ред, както и двустранните търговско-икономически отношения, инвестициите, туризма, културата и образованието. Президентите на България и Словения ще обсъдят перспективите на държавите от Западните Балкани за интеграция в ЕС и НАТО. 

В Търговско-промишлената палата на Словения Румен Радев и Борут Пахор ще открият словенско-български бизнес форум. В бизнес делегацията, която придружава президента, са включени редица представители на български компании в областта на информационните технологии, туризма, строителството, хранително-вкусовата промишленост и други, които ще обсъдят със свои партньори от Словения реализацията на общи проекти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!