Приближен до Радев проговори за отношенията на президента с Путин и каква е била ролята на Алексей Петров

Не мисля, че има президент, който иска служебно правителство, коментира Антон Кутев

Не мисля, че има президент, който иска служебно правителство. Думите на Румен Радев звучат като на човек, който просто иска най-накрая да приключи прехода. Това заяви бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев в ефира на Нова телевизия.

„Управляващите бяха вече седем месеца на власт, сега още три – хайде вече тази промяна да започне, да се направи нещо”, каза той.

По думите му президентът Радев очевидно не вярва на това правителство. Той е показал в служебните правителства, че може да се управлява по друг начин.

„Президентът влиза в правомощията си тогава, когато се провалят всички други. Обвинението, че искал да управлява през служебни кабинети и служби – не смятам, че той е овладял службите. Мисля, че проблемът на България не е това, а здравеопазването, отбраната, социалната сфера”, категоричен е той.

„Президентът казва ключови неща, които смята за важни, а „Продължаваме промяната” реагират. Ако те имаха реални промени в здравеопазването, щяха ли да реагират на думите на Радев?”, попита той.

Кутев смята, че за да управляваш нещо, трябва да знаеш как: „Бих го карал малко по-кротко, ако бях на мястото на управляващите, бих слушал и внимавал.”

На въпрос използва ли Румен Радев смъртта на Алексей Петров, бившият говорител заяви: „Сигурен съм, че информацията на президента не идва от клубовете по карате на Алексей Петров. Очевидно Петров го нямаше дълго време, започна да се появява в последно време. Очевидно имаше роля в политическата сфера.”

„Радев няма отношение с Путин, не е и имал. Той винаги е заклеймявал категорично агресията на Русия в Украйна. Ние не даваме оръжие на Русия, а на Украйна. Той е против оръжията, аз също съм против. Този конфликт няма да се реши по друг начин, освен с преговори. Другото води само до смърт”, смята още той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук