Опозицията обвини мнозинството в предателство на националните интереси, загуба на средства и уронване на престиж на България. Управляващото мнозинство от своя страна упрекна опозицията в търсене на скандали, създаване на несигурност и нестабилност по време на дебата за вота на недоверие към Кабинета, предаде парламентарният репортер на Агенция БЛИЦ.
Правителството трябва да подаде оставка и да даде възможност на хората в България да изберат онези, които да им върнат достойнството и да защитават националните интереси. Това заяви депутатът от ОДС Надежда Михайлова. Това е вот за нанесените материални и морални щети заради провала при усвояването на едврофондовете.

Смятаме, че в момент, в който се даде приоритет на оцеляването на това правителство, на всички хора в него, свързани с политическата корупция, бяха предадени националните интереси, единството на българския народ, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

Депутатът от ОДС Любен Дилов-син каза, че днес не трябваше да обсъждаме вот на недоверие, а трябваше да обсъждаме вот на доверие, поискан от премиера Станишев.

Не унижавайте себе си, не унижавайте България, оттеглете се и дайте възможност на хора, които обичат страната си да работят за нейното достойнство, призова депутатът от БНС Стефан Софиянски.

Няма друго правителство в Европейския съюз, което да получава толкава критични оценки, заяви председателят на Парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов.

За Брюксел държавата ни все повече изпада в позицията на обичайния заподозрян, който не полага усилия за подобряване. Това каза депутатът от БНД Николай Свинаров. Правителството на Тройната коалиция, чието съставяне беше направено с цел присъединяване към ЕС, вече се явява спирачка за възможностите, които еврочленството представя пред нас, добави той.

Председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов се обърна към опозицията с укора, че не бива на всеки вот на недоверие да гледа като форма на консолидация или като форма на политическо присъствие. Ако търсите скандала това само ще увеличи разочарованието и недоверие на българите. Скандалът е естествената среда за част от опозиционните лидери, но на кого са нужни постоянни опити да се създава нестабилност и да се внушава несигурност, коментира Найденов.

Евентуалното падане на правителството би довело до нестабилност, а това ще върне България назад и би спряло европейските пари за неопределен период от време, категоричен беше председателят на Парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов. НДСВ е партия на правилата и участвайки в това управление гарантираме, че България ще спазва европейските правила, отбеляза той.

Предсрочните избори не са решение на нито един проблем, но със сигурност ще ни лишат от европейски средства. Това беше тезата на заместник-председателя на ДПС Лютви Местан. Той добави, че Парламентарната група на ДПС ще отхвърли вота на недоверие, защото съхраняването на политическата стабилност в конкретната ситуация е проява на политическата отговорност. /БЛИЦ