Проф. Ангелов предупреди каква К-19 бомба цъка в България

За разлика от "Има такъв народ" ние не играем в шоу, заяви бившият здравен министър

Винаги сме били последователна партия, която действа открито. Заявихме, че ще вземем мандата и веднага ще го върнем на президента, но ще предложим състав на правителство.

Това заяви в ефира на Нова телевизия в "Здравей, България" бившият здравен министър от ГЕРБ Костадин Ангелов. 

"Не можем да се радваме тогава, когато проблемите на много хора остават нерешени. Лекарите не са си получили парите за месец юни, а вие говорите за август. Тези проблеми не са решени. Аз питам и Радев и Кацаров защо се подиграват с лекарите на първа линия", каза бившият здравен министър.

"Тогава, когато министър внася актуализацията, той носи политическата отговорност. Няма логика обаче това да се прави от служебният здравен министър. Трябва да се избере редовно правителство иначе страната ни влиза в тежка конституционна криза", смята Ангелов.

"За разлика от ИТН ние не играем в шоу. Щяхме да сме в зала и да гласуваме против кабинета им. От ГЕРБ никой не е искал подкрепа. От ИТН обаче трябва да признаят от коя от партиите на статуквото щяха да искат подкрепа. Първо не искаха, пък после стана ясно, че биха преглътнали някоя, за да управляват", запита политикът. 

Според него на дневен ред все още е първият мандат. "Трябва да излезем правово от този момент. Не е ясно какъв трябва да е актът на НС. Ако парламентът не гласува това проекторешение за освобождаване на кандидатът за премиер, какво става", запита още той.

Според него Румен Радев трябва да реши конституционната криза, която той сам създаде. 

"Случаите вчера са 782. 14-дневната заболеваемост по области прави изключително сериозно впечатление. Директорите на РЗИ вече трябва да действат. Правителството в момента не си спазва собствения план", каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!