Проф. Христова посочи скрития мотив на протестиращите и докога ще продължат

С наближаването на времето за редовните избори желанието за излизане на площада ще намалява, смята тя

Протестът има много сериозна пакетировка, протестът беше измислен да няма диалог. Това мнение изрази политическият психолог проф. Антоанета Христова в сутрешния блок на БНТ. Припомняме, вчера протестите за оставка на властта и главния прокурор отбеляза стотния си ден.

Борисов даде шанс на протестиращите да удовлетворят исканията си, като според проф. Христова това е стил на комуникация между премиера и протестиращите.

Според Антоанета Христова протестът има скрит мотив и той не е реална промяна. Това се вижда в пакетирането, недиалогичността, като и в нежеланието да се заложи на процеса на промяна на Конституцията.

Протестите според нея ще продължат, като са останали обаче свръхмотивираните. С наближаването на времето за редовните избори желанието за излизане на площада ще намалява. За Христова ще бъде интересно да наблюдава битките на политическия терен, а не на революционния.

Проф. Христова посочи, че единственото нещо, което постигат управляващите заедно с опозицията е, че пада рейтингът на институцията на Народното събрание.

Лаизмът в практикуването на политиката е навсякъде, каза тя.