Проф. Константинов изброи два пътя пред Радев - иначе оставка!

Сега не е моментът за избори, защото е трудно да се организират в условия на епидемия, посочи той

Радев се намеси в работата на съдебната власт. Трябва или да докаже, че прокуратурата е мафия, или да си тръгне от поста. Има и трети вариант - да почне да се извинява и да казва, че не е разбран правилно. Това каза математикът проф. Михаил Константинов в ефира на Канал 3.
 
След като мина първия етап от пандемията, светът масово се побърка, каза той, като визираше протестите и в САЩ, и в Сърбия. Той допусна, че много от исканията са мотивирани и законни, но не е сега моментът за избори, защото е трудно да се организират избори в условия на коронавирус.

За да има интернет гласуване, трябва да бъде променена конституцията и да се премахне тайната на вота, защото при интернет гласуване няма тайна на вота, каза още проф. Константинов.

Оставка сега, означава да правим избори в грипния сезон, допълни от своя страна другият гост в студиото политологът Стойчо Стойчев. Според него преспокойно може да се изчака до март месец и тогава да се гласува за Велико народно събрание, което да промени конституцията. Само веднъж се е случвало същото Народно събрание да излъчи нов кабинет.
 
Ахмед Доган се е изключил от активната политика. Остава най-големият авторитет в ДПС, но няма да се върне в политиката, смята проф. Константинов. 

От своя страна Стойчо Стойчев каза, че ролята на почетния председател на ДПС е изключително важна в опазването на етническия мир и възпирането на всякакви радикални религиозни течения в България. 

Стойчев също коментира президента и протестите, като каза, че не е лошо президентът да критикува, но трябва да може да представи и алтернатива.
 
"Най-скандалното е, че той си позволи нападки спрямо друга независима власт. Не са това изразните средства. По отношение на правителството, може да се изказва както си иска.", каза Стойчо Стойчев.
 
Стойчев риторично попита: "Обиските бяха извършени с разрешение на българския съд, тогава и съдът ли е мафиотска организация?"
 
"Борисов се показва като тотален антипод на Радев - милитаристът срещу търсещият разбирателство. Всички изказвания на Борисов бяха призив за разбирателство. Тон на смирение и на протегната ръка за диалог", категоричен беше политологът.