За мен най-подходящият лозунг за кампанията е "вече има за кого да гласуваме". Десният избирател беше в напълно потиснато състояние през последните години колебаеше се между СДС и ДСБ и много хора си оставаха в къщи с въпросния мотив, че тия не могат помежду си да се разберат, пък ние ще им гласуваме. Това заяви пред БНР проф. Михаил Константинов.
Направил съм един много хубав математически механизъм, наречен изборен калкулатор, с който ще могат да разберат във всяка листа колко депутати вкарваме. Това е важно, защото обикновено разправиите са покрай листите и покрай това кой влиза и кой не.
Може би ще ми се разсърдят по-малките десни формации, които стоят и чакат на вратата, но за мен дясното разширение се състоя и свърши. Не виждам практически смисъл от включване на нови субекти, само СДС и ДСБ, това е най-чистото за мен. В чисто електорален план това е доброто обединение, каза Констатинов.
Той пожела на депутатите да отидат тази седмица на работа, след като се отнесоха доста безотговорно към своите задължения и провалиха гласуването за евроизборите. /БЛИЦ