Проф. Маринов намекна за голям обрат

Не виждам никакви шансове да се състави правителство в рамките на 50-то народно събрание, смята проф. Маринов

Не виждам никакви шансове да се състави правителство в рамките на 50-то народно събрание.

Това коментира политологът и бивш съветник на президента проф. Александър Маринов в ефира на Нова ТВ.

"Имаше странни идеи от лагера на ПП-ДБ за някакво техническо правителство. Какво са имали предвид - техническо - евроатлантическо ли? Антикорупционно ли? Не знам какво им е в главата и какво са имали предвид", посочи той.

По повод промените в Конституцията и решението на КС, той прогнозира, че съдът ще излезе с решение съвсем скоро, дали са легитимни.

"Според мен в близките седмици съдът ще се произнесе - преди изборите, така се говори, но не знам дали е вярно", посочи политологът, като добави, че не е впечатлен от свършеното от служебния кабинет на Димитър Главчев.

"Димитър Главчев нямаше особено впечатляващо присъствие, като цяло правителството", каза още той. Той не се нае с прогноза кой може да е следващият служебен премиер, ако промените останат в този им вид. Към настоящите възможни имена ще се присъедини и председателят на парламента Рая Назарян.

"Има още време, могат и други промени в Конституцията да направят депутатите. Назарян е ярка политическа фигура. Надявам са да не ми се наложи да давам такъв съвет. Не бих дал съвет и на президента за политическа партия. Ако реши да се занимава с политика. Всички варианти имат плюсове и минуси. В края на краищата той решава сам и си поема отговорността", допълни Маринов.