Като отхвърлиха предложените от НДСВ промени в Закона за движение по пътищата и приеха внесените от Коалиция за България, ни отмъстиха заради Закона за електронните съобщения. Гласуването беше партийно. Това заяви депутатът от НДСВ и председател на Комисията по транспорт и съобщения проф. Йордан Мирчев пред журналисти в Парламента.
Нашият законопроект беше ясно антикорупционен и предлагаше работещи текстове. Нямаме екзотични предложения като “млад водач”, което е дискриминиращ запис, каза още проф. Мирчев.

Ние предлагахме всеки водач, който току-що е получил разрешение за управление, да получава една трета от максималния брой точки. Ако през първата година не направи нарушения, получава още една трета. В края на втората година, ако отново не е нарушил закона, получава последната една трета от точките. И обратното – ако направи нарушения през първата година, му се отнема първата получена една трета и той отново се връща на старта – курс, изпити. Предлагахме и знак, който ще се поставя на задното стъкло, че водачът е със стаж по-малко от 2 години. Имахме и предложения за търсене на отговорност и от тези, които стопанисват пътя, припомни проф. Мирчев. /БЛИЦ