Проф. Тодор Танев за новия проект на Радан Кънев: Като лутане в гората е, има цикличност, както в психиатрията

Всяко едно раздвоение в психиатрията има общо и след това с цикличност, добави бившият министър

Проф. Тодор Танев коментира новия проект на Радан Кънев в ефира на bTV. По думите му, в новата политическа формация няма да има нищо ново, а само забравено старо. Що се отнася до решението на Бойко Борисов да обвърже оставката на правителството с изхода от изборите за президент, бившият министър отбеляза, че премиерът в оставка е човек, който изпреварва времето с решенията си.

Коментирайки думите на Цветанов, че Патриотите били по-коректен партньор на през последните две годни, Танев каза, че най-вероятно заместник-лидерът на ГЕРБ е имал предвид търканията на ДСБ с Реформаторския блок. Той припомни, че формацията дори е изляла в опозиция.
 
„Господин Кънев казва нов десен проект, но това е най-често споменаваната фраза в цикличен план. Да не забравяме, че всяко едно раздвоение в психиатрията има общо и след това с цикличност. Има един момент на повторение, на повторение, се стигаме до изходната точка. Прилича малко на въртене в гората. Новият му проект не може да бъде радикално нов”, каза Танев.
 
По думите му, десните у нас имат много богата критична сила, но когато вземат властта не знаят какво да правят с нея. Това е станало видно и след последните местни избори. „Опасявам се, че така ще бъде и сега”, добави Танев, говорейки за новия проект на Кънев.
 
„Премиерът Бойко Борисов през последните две годни нямаше алтернатива. Другите абдикираха от това, да имат правителство. Борисов винаги изпреварва времето и изненадва, но да направиш първия хода ти дава определени преимущества. Това направи той и сега с оставката си. Тя е момент на отрязване на опашката, освобождаване от баластата”, изрази мнение Танев, коментирайки оставката на правителството.