Проф. Вълчев с изненадваща прогноза дали ще се сформира правителство

Аз не бих казал, че средностатистическият българин наблюдава работата на парламента отблизо. Не е работа на хората да гледат всеки ден Народното събрание и какво става там, посочва той

„Аз не бих казал, че средностатистическият българин наблюдава работата на парламента отблизо. Не е работа на хората да гледат всеки ден Народното събрание и какво става там”

Така коментира отминалите парламентарни избори и бъдещето на властта деканът на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Даниел Вълчев в студиото на Нова ТВ.

„За България винаги е по-добре да има редовно правителство. Притеснението ми е, че много лекомислено се върви по пътища, които няма да ни доведат до нищо добро”, каза професорът.

За да подкрепи твърдението си даде пример със „Зелената сделка” и миграцията, която според него представлява „дехристиянизация на Европа”.

„По-скоро ще има правителство, но това не е най-важното. Изборите са като лекарство – те не са нито нещо добро, нито лошо. Ако не се използва на правилното място в подходящото време може да бъде отрова”, каза още деканът.