Прокуратурата погна еленско село за купуване на гласове

Три сигнала за нарушения по време на балотажа са получени до момента

Три сигнала за нарушения по време на балотажа са получени до момента в районните прокуратури на територията на Великотърновска област. В Районната прокуратура в Елена е заведена преписка във връзка със сигнал за купуване на гласове в еленското село Майско. Сигналът е изпратен от РИК по компетенция към прокуратурата в балканския град за извършване на проверка.

В момента служители на полицейското управление в Елена проверяват на място сигнала в селото, в което 90% от населението са роми. „В сигнала липсва всякаква конкретика - кой е извършвал купуването на гласове, къде точно, кои са участниците в този процес", коментира дежурният прокурор Красимир Сариев, цитиран от "24 часа".

В Районната прокуратура в Свищов също е заведена преписка след анонимно обаждане в ранния следобед на тел. 112. Жена съобщила, че в една от градските секции на крайдунавския град се предлагат бюлетини с предварително отбелязан вот за единия от кандидатите и по него се извършва проверка. Дежурният прокурор в Горна Оряховица Ивайло Гайдаров информира, че е получена жалба от избирател от село Първомайци, че в секцията в която е гласувал, бюлетината била сгъвана неправилно. Сигналът е от компетенциите на РИК и е препратен към тях. В остналите две районни прокуратури - във Велико Търново и Павликени, няма постъпили сигнали за изборни нарушения.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСПРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ!