Промяната с щедър подарък към ченгето, закопчало Борисов, ще го правят депутат

Кирчев беше уволнен от поста шеф на ГДНП преди броени дни от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев

Полицейският шеф, под чието командване беше арестуван лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов, напуска МВР.

Ексшефът на Главна дирекция „Национална полиция“ Венцислав Кирчев вече е цивилен гражданин. Новината потвърдиха пред „Телеграф“ от МВР.

Припомняме, че Борисов беше арестуван на 17 март от униформени служители на ГДНП.

Извънредно: Борисов и други членове на ГЕРБ са задържани при спецоперация на ГДНП! ВИДЕО

За една нощ в килия преспаха още бившият финансов министър Владислав Горанов и ПР-ът на партията Севделина Арнаудова. След това Софийският районен съд определи задържането за незаконно и дори осъди МВР да плати 300 лв. разноски - за адвоката на Борисов.

Уволнен

Кирчев беше уволнен от поста шеф на ГДНП преди броени дни от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев и преместен в т.нар. Звено за подпомагане на изборите.

Потърсен за коментар, Кирчев запази мълчание. Рапортът му за уволнение от системата влиза в сила от днес.

Източници от „Продължаваме промяната“ заявиха, че ексшефът на ГДНП ще бъде включен в листата на партията в Хасково, като в момента се обсъжда на коя позиция да бъде номиниран. На въпрос на „Телеграф“ дали ще оглави листата Кирчев отрече, но запази мълчание дали ще се включи в политиката.

Биография

Венцислав Кирчев беше шеф на полицията в Хасково, но през януари Бойко Рашков го повиши в директор на ГДНП. Причината се оказа отстраняването от високия пост на Атанас Илков, който също беше пратен в звеното за изборите. Сега рокадата се повтаря още веднъж, тъй като след махането на Кирчев от шефския пост в националната полиция, там беше назначен отново Илков.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук