Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев предупреди, че скоро срещу кабинета „Петков“ ще има протести, каквито никога досега не сме виждали в България. Това той направи по време на среща със симпатизантите на ГЕРБ в Кюстендил.

„Вчера си говорих с приятели в кръчмата. Питаха на фона на всичко случващо се сега хората не протестират.

Знаете ли защо според мен няма протести?

Защото положението е толкова тежко и хората са толкова притеснени за собствените си спестявания, че хабят цялата си енергия за това как да спестят парите си.

Борисов към кабинета „Петков“: Дълг след дълг! Спрете се, бе! ВИДЕО

Инфлацията изяде спестяванията ни. Близо 15 милиарда от банките изчезнаха.

Хората всеки ден се чудят какво да купят, за да не се обезценят парите си.

Заради това не протестират хората“, каза Добрев.

Той обаче отправи страшно предупреждение: „Щом хората измислят какво да правят и как да спасят парите си ще дойде агресията и ще видим протести, каквито никога досега не сме виждали в България“.

„Много внимателно ще си подбирам думите сега. Това, което правят управляващите несъмнено ще стигне до арбитраж. Арбитраж на „Газпром“ срещу „Булгаргас“ или срещу България.

Ако загубим този арбитраж ще се наложи да плащаме суми без лихви около 600 милиона евро, а може да станат и около 800 милиона евро. Има голям риск да платим тези пари, ако правителството не са си свършили работата.

Те няма да платят тези пари след края на мандата си. Те ще са избягали и по островите даже няма да можем да ги намерим“, предупреди Добрев.

Той заговори и за вечния въпрос – кое е първо – яйцето или кокошката. 

„Тези дни гледах един филм и разбрах – първи е петелът. Та и сегашното правителство така.

Там петел няма. Само кокошки и яйца са“, завърши Добрев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!