Протестърското кречетало Маковей пак си предлага „услугите“

Дъвката на протестърското съсловие, на проваления бивш министър на правосъдието Христо Иванов – Пинокио, на „Правосъдие за всеки“ и на грантово зависимите медии от кръга „Капитал“ – Моника Маковей, пак влезе в обращение. Румънската кариеристка, сменила за броени месеци две партии и превърнала се в пример за политическа хамелеонщина, отново иска да се пришие към българската действителност, този път като „консултант“ на новоизбрания български президент.

Моника Маковей сигурно е забравила звучния шамар, който получи от Илияна Йотова през 2015г., по повод настояването на румънката, над България да продължава да тегне унизителния мониторинг от страна на Европейската комисия. Тогава Йотова каза в интервю, че ако Маковей продължи с посещенията си в страната ни, този механизъм ще продължава да тегне над България и през следващите 10 години. Новият български вицепрезидент обаче едва ли е забравила мнението си за тотално компрометираната бивша правосъдна министърка на Румъния,  чиито „реформи“  доведоха северната ни съседка до там, че икономиката се срина, а чуждестранните инвеститори избягаха, притеснени, че могат да станат обект на репресивни проверки от страна на самозабравилата се румънска прокуратура.

Самите румънци и досега са отвратени от методите й на прокурор, работила по времето на Чаушеску и лично тя репресирала противниците на комунистическия режим, от скалъпените процеси против политически неудобните и от масовото прочистване, основано на зрелищни акции, превърнати от Маковей в шоу, но същевременно прикриващи продължаващото съдружие между политиците и организираната престъпност в Румъния.   
От така наречената „реформа“ обаче спечели самата Маковей, сдобивайки се с апартаменти на безценица в идеалния център на Букурещ, а впоследствие намери топъл пристан в Европейския парламент, от където продължи да унизява, както собствената си страна, така и България.