Протестът на Атака пред Президентството попречи на церемонията по връчване не акредитивните писма на американския посланик Нанси Макълдауни и руският - Юрий Исаков.
Част от церемониите по връчване на писмата на президента Георги Първанов е и изпълнението на двата химна пред сградата на "Дондуков" 2. Пусната на запис реч на лидера на Атака Волен Сидеров обаче заглуши американския химн. Представители на реда направиха забележка на симпатизантите на Атака, които са разпънали палатка през сградата на Президентството и протестиращите спряха записа без да се стига до ексцесии. Посланик Макълдауни не показа с нищо, че е забелязала гафа, който се повтори и при церемонията с Юрий Исаков. Този път обаче симпатизантите на "Атака" не спряха пусканите от тях записи по време на изпълнението на целия руски химн.
Макълдауни замени на поста посланик Джон Байърли, който оглави мисията на САЩ в Москва. Последният й пост преди да дойде в България е на заместник - посланик на САЩ в Турция.
Исаков пое представителството на Москва в България от Анатолий Потапов, който бе пенсиониран. Преди да дойде у нас Исаков бе посланик със специални поръчения на руското външно министерство. /БЛИЦ