БСП загуби своята идентичност и изведе напред прагматичността. Това заяви Първан Дангов, който е член на Висшия съвет на партията.
Според него в БСП има силна тенденция за загуба на принципите за солидарност и справедливост и това води до размиване на идентичността на политическата формация.
Няма необходимост от смяна на лидера на партията в момента, коментира Дангов и добави, че на предстоящия конгрес по всяка вероятност ще бъде преизбран Сергей Станишев. Въпросът е обаче в това каква политика ще се следва, а реформата, която започна през 1997 г. в партията сега е спряла, смята той. Според Дангов се вземат решения на върха, но никой не информира по–надолу партийните членове.
Все по–малко бедните вярват на богатите в партията и тази тенденция се засилва, посочи още той. Дангов смята, че в партията е важно да членуват хора с ценности, а не да се стига до приватизация. Много по–лесно е за хора, които искат да са във властта да влязат в дадена партия, отколкото да правят нова, мотивира опасенията си той. /БЛИЦ