Виждам доста варианти за управление. Не виждам големи разлики между играчите. БСП махнаха циганските формации. Патриотите пък заговориха за пенсии. Всичко ще зависи от патриотите. Това заяви политологът Първан Симеонов, коментирайки какви коалиции са възможни след предстоящите предсрочни избори през март.
„Те сега са абсолютния център. Обществото ни вече е националистическо. Национализмът е навсякъде”, каза още той.
 
При това експертът отбеляза, че политическият процес обаче се радикализира. „Антон Тодоров и професор Иво Христов са радикални говорители. Те досега бяха маргинализирани. Сега те са мейнстрийм”, обясни той.

Различията им няма да им пречат да управляват, изрази на свой ред Емил Кошлуков. По думите му, личните между партиите и политическите личности в българската политика се преодоляват в името на формирането на коалиция. Така е станал навремето и с тройната коалиция и с партията на Радан Кънев. Партиите, които ще влязат във властта, вече започват да обещават по-реални неща. Обещанията за големи заплати, война с Турция и изтребване на циганите вече изчезват.
 
Според Симеонов, не се изключва възможността за нови избори след изборите. „Но не е хубаво да полудяваме, след като е полудял целия свят. Балканите не са спокойни и е нелепо да си опорочаваме изборите на фона на всичко това”, добави той.