Президентът Георги Първанов изпрати съболезнователно писмо до семейството и близките на Вили Казасян, който почина тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.
Приех с болка и скръб новината, че ни напусна Вили Казасян – една от забележителните творчески личности на популярното българско музикално изкуство. Неговият уникален талант години наред привличаше вниманието и очароваше широката публика от естрадните подиуми, от телевизионния екран, от радио ефира.
Поколения го запомниха с радиоконкурса за откриване на нови певци “Тромбата на Вили”, с фестивала “Златният Орфей”, телевизионния конкурс “Мелодия на годината”, с 38-годишната работа в Биг Бенда на БНР. Получи заслужено престижни награди, но най-ценната беше голямата и неподправена обич на публиката, на която щедро раздаваше на само таланта, но и сърцето си, отбелязва в писмото си държавният глава.  Според него Вили Казасян ще остане в историята на популярната музика със стотиците авторски песни и оркестрови пиеси, с детските песни, с музика за филми и театрални спектакли, с безбройните си аранжименти, се казва в съболезнователното писмо.
Държавният глава изразява своите най-дълбоки съболезнования на семейството, близките и приятелите на Вили Казасян за тежката и невъзвратима загуба. /БЛИЦ