Никой друг освен премиера не може да реши проблема с водната криза в Перник. Това каза новоизбраният министър на околната среда и водите Емил Димитров от трибуната на парламента.

„Смятам, че е намерено решение“, каза още Димитров. Той посочи, че ще се консултира с експертите преди да взима решения. „Защо съм приел този пост? Не мога три години да работя в дадена посока и да кажа: „Добре ми е в парламента“. Наистина ми е добре“, каза Димитров. Той посочи, че не може да откаже, защото иначе ще си помислят, че е предал своята партия.

Той сподели пред народните представители, че е роден в Перник и че е живял там. „Дядо ми е от Перник, от село Лобош. Аз съм виждал как се строеше язовир „Лобош“, в момента язовир „Пчелина“, обясни още Димитров.

„Проблемите с язовир „Студена“ си ги е имало през годините. Никой не отишъл непременно да остави гражданите без вода. Те са ми роднини, в момента говоря за моите роднини“, посочи още Димитров.

„Ще бъда администратор и ще администрирам процеса в МОСВ’, обеща още новият екоминистър. „Не отивам с намерение да бъда, каквато и да е метла. Не са ми възложили никакви задачи в тази посока. Искам да се справя добре, искам, ако може мандатът да мине нормално, искам да има резултат и да помогна на всичките колеги, които вече са ангажирани с кризата в Перник. Ще ми се да обиколя цялата страна, за да видя язовирите, за които министерство, респективно аз в качеството си на министър ще отговарям“, допълни още той.

„Ще направя всичко възможно много бързо да вляза в министерството, ще направя всичко възможно да изпълнявам програмата на настоящото правителство. Ще работя с всички. Не обещавам да реша на всичките проблемите, но ще се старая програмата, за която съм дошъл да я изпълнявам“, допълни Димитров.