Обединение на българофилите е новата очертаваща се коалиция между патриотичните формации у нас. Съюзът беше представен вчера пред медиите, а в него ще вземат участие бившите участници във власти ВМРО и НФСБ, както и партия КОД на Петър Москов. 

"Има изключително напрежение в обществото. Не си спомням горивото да е било 3,60 лв., всеки ден газът покорява нови върхове. Има хора, които искат да закриват търговски вериги и да нормализират отношенията си с Русия. Не виждам нито един, който да милее за България.

Лъжат ни, че живеем прекрасно и ходят на закуска в американското посолство, за да редят кабинет", заяви Александър Сиди от ВМРО в студиото на "България сутрин".

По думите му няма нормален разговор за политики и за бъдещето, а кого и как мразим днес. Сиди отбеляза, че все още не са направили коалиция, а са провели разговор за тръгване в посока на обединение, което да се бори за вземане на властта и нормализиране на политиката.

"Не ни стигна времето да тръгнем да правим този проект. В момента хората гласуват, защото мразят или харесват Бойко", посочи той.

Сиди се съмнява след изборите да бъде излъчен редовен кабинет.

"Единственият шанс за стабилен кабинет е ГЕРБ, "Продължаваме промяната" и "Демократична България. Ако това се случи, предвиждам по-дълъг живот на следващия парламент. По-скоро не виждам как това може да се случи. Може би ще отидем на въртележка от избори", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Според Сиди се е разразила ужасяваща кампания срещу ВМРО от "невероятни демократични човечета, които всеки ден разказваха невероятни глупости". Той изтъкна, че за разлика от останалите партии, те са сменили ръководството на ВМРО и са поели по нова линия.

"Възраждане" не попада в патриотичния, а в популисткия сектор. Разговор и допирни точки с тях нямаме. "Има такъв народ" има правилна позиция по темата "Македония", но много неправилни позиции по други теми", коментира Сиди.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук