Първи подробности за ареста на шефа на "Русофили" - Пловдив!

Сутринта в 5,30 часа са разбили у тях входната врата, извлачили са го, това са брутални методи, съобщи депутатът Иван Петков

Първи подробности за ареста от ДАНС на председателя на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски. Депутатът и секретар на парламентарната група "БСП за България“ Иван Петков съобщи, цитиран от Plovdiv24.bg следното:

"Сутринта в 5,30 часа са разбили у тях входната врата, извлачили са го. Имало е претърсване в централата на БСП, но аз докато стигна, са приключили.

Разговарях с един човек, който не ми се представи и му обясних, че ще има адвокат, който аз съм поискал. Адвокатът пътува от София. Това са брутални методи. Майка му е в шок - представете си да влязат така у вас, и то в ранните часове. В момента е задържан", разказа Петков.

От офиса на "Русофили" са били иззети и документи. Все още няма яснота защо е арестуван Дьовленски.

От сайта на община "Родопи" е видно, че той работи там като младши експерт в отдел "Координация и проекти“. Златомир Дьовленски е и докторант в Пловдивския университет, както и аспирант в Астраханския държавен университет в Русия. Бил е кандидат за депутат от "БСП за България" през 2022 г.