Ченгето от ПГУ на ДС Илиян Василев, известен още с двата си агентурни псевдонима Сашо и Драган, реши да прояви лятна активност. Докато шефът му Цветан Василев се разхлажда със сръбско пиво, той тръгна да организира протести. Къде-къде? Пред БНТ.

Мото на цирковото представление е – да мятаме водни бомби по депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Личният шут на банкера беглец, преоблечен в карнавални одежди, със запотени очила и с червен нос, ще жонглира на един крак с опорки. Номер, който учи в движение. Понякога опорките падат на земята, но той неуморно ги подмята отново във въздуха, пише "Монитор".

Към клоуна Сашо/Драган ще се присъедини и „боецът“ Георги Георгиев. Той пък ще е в раиран затворнически костюм с кепе и номер, защото покрай всичко останало ще протестира и за обвинението в хулиганство, което му повдигнаха само преди ден. За да е още по-ефектно, Гошето ще държи ветрило от плакати в едната си ръка. От ония, дежурните, дето ги раздават служебно на митингите на частното сформирование на Василев - „Боец“. Другата ръка на „боеца“ Гошето ще е свободна. В случай, че му се наложи да ошамари някой преминаващ покрай него журналист.

Лято е, няма хора. Пътуващият цирк на Цветан Василев ще се опита по всякакви начини да привлече публика. Затова и спектакълът е за всичко, за което агент Сашо/Драган се е сетил – за БНТ, БНР, СЕМ, военното разузнаване, машинното гласуване, Ф-16. В крачка може да включи и всички останали теми, по които компетентно се е произнасял досега: „Бла-бла... Пеевски... Бла-бла... Пеевски. А другият шут ще приглася: „Оставка!“. Щото този шлагер винаги върши работа.

Пътуващият цирк приема и гостуващи звезди. Условието е да са смешни. Да не им личи много какво са. Трябва само да викат силно с продран глас името на Пеевски.

Поканата още не е отправена, и към трупата – засега само с протестни измислици във Фейсбук вече се е присъединила кучешката дресьорка Полина Паунова, готова да пришие името на Пеевски към теча на лични данни, ей така между другото. Актуалният повод за нейната изява е една любима на цялото протестърско войнство съдийка, за която Полина тенденциозно се е загрижила. Но докато джаска като боксова круша Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС), не пропуска да закачи и Пеевски. Щото и този шлагер върши работа.

С колективните усилия на тримата изпълнители – агентът от ПГУ на ДС с двойното име, шамаросващият журналисти герой и лаещата по Пеевски кучкарка, протестът може и да се състои. Може и да не се. Няма страшно обаче, ако публиката не се възторгне от пошлата клоунада, участниците ще си ръкопляскат сами. Това поне го умеят.