Радан пак извъртя византийски номер на реформаторите

Незабавно последва ответен удар от страна на Димитър Делчев

Поредна драма разтресе при реформаторите. Единията съпредседател на парламентарната група Радан Кънев успя да измести другия - Найден Зеленогорски и прочете всъпителната декларация с приоритетите за новия политически сезон от парламентарната трибуна. В нея той обяви, че говори от името на опозиционно настроените депутати и отново се нахвърли с критики срещу ГЕРБ и правителството, информира "Стандарт".

Това предизвика ответен удар. Другата група в РБ, подкрепяща управлението, се възмути от лидера на ДСБ и излезе със своите приоритети и тези.

"Ние, от мнозинството в парламентарната група, не заставаме зад декларацията, прочетена от Радан Кънев", категоричен бе секретарят на ПГ на РБ Димитър Делчев. Той посочи, че приоритетите на РБ за новия сезон са борбата с корупцията, образователната и здравната реформи, подобряването на икономическата среда, мерките за гарантиране на ефективната отбрана и сигурността.

"Няма нужда да си правим номерца кой да излезе на трибуната, Радан Кънев искаше да изрази мислите си, но по-голямата част от РБ смятаме, че това правителство прави стъпки за реформиране на сферите образование, здравеопазване, икономика, отбраната и другите важни сектори", добави той.

Истината обаче е, че декларацията отново е довела до трус между партньорите. Вчера на заседание на ПГ, на което, както БЛИЦ вече информира, че е избухнал скандал, двете страни представили свой проект. В процеса на обсъждане било решено да бъде прочетена обща и дори уточнен текстът. Акцент в него е била позицията, че не одобряват заиграването с Турция, защото не е в национален интерес.

В 8 тази сутрин депутатите получи есемес от Найден Зеленогорски, че ДБГ отказва да подкрепи този вариант, защото има различна позиция. В отговор Кънев дори изострил декларацията.