Държавният глава винаги е бил патрон на тези чествания и днес те се организират по гражданска инициатива без никакви политически цветове. Това заяви президентът Румен Радев на път към в. Шипка, където ще се проведат чествания по повод Шипченската епопея. 

"Управляващите повториха срамния сценарий от 3 март, когато всички планирани чествания и в страната, и в столицата  бяха разрешени и се проведоха – целта бе една и съща - президентът да не се качи на Шипка и да не говори. Ако властта бе толкова заинтересована за здравето на хората, нямаше да проведе масово партийно струпване преди няколко седмици", посочи Радев.

По думите му честванията на Шипка са вековна традиция. "Тук се ражда Свободна България. На някой явно им харесва да забраняват събирането на свободни хора. Трябва да е ясно, че пътят към конституционни промени минава през оставка на правителството, на главния прокурор и саморазпускане на парламента и предсрочни избори", посочи той.

"Днешният парламент е дискредитиран. Той е загубил вече и легитимност, и достойнство. Виждате как партии сменят позициите си през 24 часа и се превръщат все повече в символ на самоунижението. Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета зад неграмотните брътвежи за нова Конституция", коментира още той.




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!