Президентът Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до президента на Египет Абдел Фатах ас-Сиси по повод терористичните нападения срещу коптски църкви в страната, при които загинаха много хора, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 
„Този ужасяващ акт на насилие срещу невинни хора, извършен по време на един от най-светлите християнски празници, следва да ни обедини в усилията да установим и отстраним в дълбочина корените на екстремизма“, заявява в писмото си българският държавен глава.

От свое име и от името на целия български народ той изразява дълбоко възмущение и изказва най-искрени съболезнования по повод терористичните атаки в Танта и Александрия, които доведоха до десетки жертви. „Изразявайки своята съпричастност към страданията на близките на жертвите и пострадалите, позволете ми в този тежък момент да изразя своята увереност в способностите на приятелския египетски народ да превъзмогне тази трагедия и да се справи успешно с предизвикателствата на тероризма“, посочва Радев в писмото си до президента на Египет Абдел Фатах ас-Сиси.