Никога не съм снемал подкрепата си от Корнелия Нинова и продължавам да я подкрепям в усилията й да превърне БСП в силна опозиция. Без силна опозиция всяка демокрация залинява. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Той не пожела да коментира отново защо е освободил началника на кабинета си Калоян Методиев.

Що се отнася до несъгласията на Методиев с начина, по който е водил консултациите си за нова Конституция, Радев заяви, че първият му разговор е бил с академичната общност. След това с неправителствени организации и граждани. „Разговори с експерти, с всички институции. И накрая бяха планирани разговори с политическите партии.

Не виждам, че в момента имам основания да внасям моите предложения за промяна в Конституцията. Ще ги внеса след изборите”, подчерта той.

„Отдавна съм заявил, че моите критики са към тези, които управляват. Когато БСП вземе властта, разбира се, аз ще критикувам“, подчерта Радев.

"Не се меся в делата на някоя партия. Но и не допускам никой да се меси в моите дела”, отсече той.

На въпрос дали ще се кандидатира за втори мандат, той заяви, че има много време. "България вече е в криза – политическа социална, но най-голямата е управленската. Благодарение на това управление България пропада. На това трябва да се сложи край с незабавни, честни и прозрачни избори”, категоричен бе той.